Posts

HAI

Assalamualaikum, hai.

dah lama rasanya aku tak bermanjakan diri dengan menaip sesuatu dalam blog aku ni. sorry guys, nanti aku cuba meluangkan masa dengan buat entry yang bru dan cuba untuk mengubah-suaikan blog aku ok. terima kasih kpd sesiapa yang masih follow atau mengikuti perkembangan blog saya.
-lots of love-

bermulanya life aku as a student uitm

Assalamualaikum.

sejak aku tinggalkan dunia blogger ni, otak aku semakin susah nak reka ayat, cantumkan ayat dan sebagainya hahaha. oklah, malam ni aku free, sangat sangat free dan line internet mmg laju bakhang jadi aku memang terlebih excited nak menulis dalam belog kesayangan aku. sambil menaip, aku buka new tab dan dengar lagu di utube. lagu jiwang pergh pergh hahahaha. mmg enjoy gila ah aku balik rumahkan. padahal final exam tak habes lagi, hmm. cakap pasal final exam hmm hmm mm. stop pasal final exam sekarang kita fokuskan pasal kos aku. lagipun aku tak share lagi kan apa yang aku buat lepas terima result spm dlu kan hahaha.

bermula pada bulan 6 yang lalu, aku telah menerima tawaran utk menyambung belajar dalam bidang art and design. deparment mane yang aku amek? actually, art and design ade 9 deparment okay. btw nanti aku buat entry baru pasal art and design okay. kat situ aku akan bagitahu secara detail la psal kos ni ya. sekarang ni aku share ape yang patut dulu la ya sbb takut…

Selamat Hari Raya!!

Assalamualaikum dan hai evebadih. semoga korang berbahagia selalu di samping keluarga tercinta..

haaaaa....... pejam celik pejam celik, aku pun dah sebulan duk kat uni, tup tup dah nak raya! walaweh!! kejap gile ramadan tahun ni weh. dan semestinya raya tahun ni tanpa nenek kesayangan aku. OHMAIGARD :( terasa kesunyian itu sbb biasanya bila ada nenek yg tinggal dengan kita, tetamu yang datang tu ramai sbb nak melawat nenek kita kannnnn.. dan tahun ni aku taktahu laaa tetamu aku ramai ke tidok. hahahaha. hari raya sebenarnya paling best gile okay. sbb yang pertama- tamaaanya, dapat duit raya. yang kedua: dapat baju baru, kasut baru, handbag baru (umur dah 18 tahun ni, mmg keinginan utk mempunya handbag sangat luar biasa bagiku HAHAHAHA) dan segala-galanya baru di dalam rumah. i mean ape yg baru tu like maybe parents korang tukar langsir baru ke, sofa baru ke *tak akan tukar tv setiap kali nak raya kot. macam tak logik lah pulak hehehe. okay org kaya lain cerita hiks.

ok, tutup cerita i…

sebab dah rindu dkt blog aku!

Asslamualaikum,
hai

tadi cek email dan yela sekali cek email tu, fikiran aku melayang entah ke mana dan aku mula mengingati blog kesayangan aku ni haa. waaa, dah lame gile ya aku tak update. busy wei, hahahahaha. entah ad org baca ke tidak blog aku ni pun aku taktahu. hari selase lps, dak-dak spm amek result 2014 kan, dan aku termasuk jugak laaa tuuu. alhamdullilah result ok, sedap mata memandang lah kata kau. hahahaha, tapi tula susah sekarang. nak masuk u, tapi taktahu nak masuk bidang apa. last-last abah aku suruh je isi dulu. isi yang mana aku suka, yang mana aku minat dan kalau boleh taknak laa semua aku pilih berdasarkan aku minat je. kena pilih ikut kemampuan laa kata orang an. ohh keliru sungguh! tapi takpelah sbb cita-cita aku ni nak jejak kaki dekat u. nak merasai pembelajaran dekat sane. well bestnya! hahahaha doa-doakan aku ya! sekarang masih kerja dan taktahu bile nak behenti bekerja sebab dah mulai sayang dengan pekerjaan aku sebagai 'assistant butik'. hahahahaha…
Assalamualaikum.

melihat butik aku yang masih takde orang dan aku mula dah naik bosan. tetiba aku teringatkan pada blog aku. rindu gile seh! hmm lame dh tak update blog aku. taktahulah nak story pasai apa. hahahah. hm utk dak-dak lepasan spm, korang buat apa je? duk rumah je ke? tak kerja? aku sekarang alhamdullilah dapat kerja. susoh woo nk mitak  kerja. katanya nak berpengalaman tapi yelakan nak berpengalaman macam mana kita sendiri baru first time nak kerja. hmm. tpi alhamdullilah ad orang amek aku kerja, alhamdullilah, heee. tak ah bosan sangat duk kat rumah kan....

kerja sebenarnya susah jugak. baru tahu susahnya mcam mana. ahhh biarkan lah, yang penting dapat gaji. hahahahahaha *jahat gila.
well. lps spm, banyak gila perancangan aku. tapi aku taktahu lah tercapai ke tidok, huahuahua. mmg banyak. kalau nk di senarai dlm kertas A4 tu, agaknya boleh sehelai sehelai jgak page dia tuuu. hmmm aku mmg takde ayat dah. lps spm perghhh, gila otak aku mcam takde ayat langsung! watdehal ! …

dunia baru lepas spm !!!!! yeayyy !!!

Assalamualaikum,
hai..

first of all, yea i really miss my blog. baru hari ni aku ad mase free, dan terasa nk update sikit-sikit. aku rindukan sangat dunia mengarang aku eventho dlm kepala aku takde ayat yg interesting *mybe masa karangan bm spm, aku karang banyak sangat so sekarang otak aku dah beku! hahahahaha.
hai guys, do you miss me? and yea, my blog not as popular and i don't think ramai yang datang menjenguk belog aku. well, takpe, untuk hiburan diri sendiri *kalau ada, alhamdullilah. heee

so, kehidupan lepas spm, yea !!! sangat-sangat bosan actually. aku goyang kaki gila-gila. tapi tulaa kehidupan macam ni tak best and i'm decided utk cari kerja. and korang rasa aku dapat ke kerje tu? idk...
susahnya nak cari kerja. org taknak ambil. what should i do? huhh, i'm bored already.
banyak benda yang aku nak buat masa cuti panjang ni. naseb baik aku tak dapat plkn. kalau tak, aku tak rase semua wish list aku tu, tercapai ke tak. hahaha.

so guys, aku stop smpai sini je dulu…